maanantai 27. elokuuta 2012

Protoilua: Kalasavustin ESA-2800 (Fish Smoker Box)

Tällä viikolla esittelen oman yrityksemme proto-kokeilun kalastukseen ja erityisesti savustukseen liittyen.Pääsuunnittelijamme Esa on nuoruudessaan harrastanut kalastusta. Omista kalan savustuskokemuksistaan innoittuneena Esa on kehitellyt seuraavana esiteltävän proto-kokeilun: Kalasavustin ESA-2800 (Fish Smoker Box), jossa kalan savustaminen ja erityisesti isokokoisten fileiden savustaminen onnistuu helposti ja vaivatta. 
Savustuslaatikko auki

Isokokoisille paistopelleille lev. 34, 8 cm x 42,2 cm mahtuu reilun kokoinen lohifilee vaivatta. Reilut  tilat paistopeltien yläpuolella mahdollistavat jopa 10 cm paksuisen fileen tai kokonaisen kalan savustamisen.

Esa on kiinnittänyt erityistä huomiota savustuslaatikon puhdistettavuuteen täysin ulosvedettävien paistopeltien ja tulilaatikon muodossa. 

Isokokoiset fileet on helppo valmistella ja maustaa suoraan paistopellin päällä ja ladata sitten savustuslaatikkoon. Lisävarusteena kalasavustimeen on saatavissa savustusritilät tilauksesta, mutta perusmallissa mukana tulevat vain paistopellit. 

Paistopellit estävät paksuina fileinä savustettavien kalojen rasvan tippumisen sekä kalan lihan valumisen savustuksen aikana ritilöiden lävitse. Jos kala savustetaan nahkapuoli ritilää vasten, niin Esan oman savustuskokemuksen mukaan, nahka valuu savustamisen aikana ritilästä lävitse siten, että fileen irrottaminen savustimesta kokonaisena on erittäin vaikeaa ja ritilöiden puhdistaminen savustamisen jälkeen työlästä.
Ulosvedettävät ja helposti puhdistettavat uunipellit
Tukevat kantokahvat mahdollistavat savustuslaatikon siirtämisen vaivatta paikasta toiseen. Savustuslaatikko on helppo asettaa, vaikkapa rantakivelle tai tiilijalustan päälle.

Ruostumaton teräs valmistusmateriaalina varmistaa, että tämä savustuslaatikko kestää kuumuutta ja pitkiäkin savustussessioita, jolloin kala kypsyy omassa rasvassaan erityisen meheväksi.
  
Savustuslaatikko kiinni
Tässä savustuslaatikossa voit savustaa kalaa myös kulohälytystilan aikana, kunhan riittävässä määrin huolehdit ja varmistut siitä, että hiilet ja tuhka ovat täysin jäähtyneet tai sammutettu ennen niiden palauttamista luontoon. Hiilet ja tuhka voidaan jäähdyttää ja/tai sammuttaa tulilaatikossa savustamisen jälkeen.

Savustuslaatikossa on oma hormistonsa, joka yhdessä savustuslaatikon oman tulilaatikon kanssa pitää huolen siitä, että mahdolliset kipinät pysyvät savustuslaatikon sisällä, eivätkä pääse leviämään ympäristöön. Palamisprosessi on hallittu ja tuli palaa tulilaatikossa rauhallisesti.

Turvallisuusnäkökohta: Turvallisuuslaatikkoa ei missään nimessä saa nostaa sisätiloihin silloin, kun tulilaatikossa on vielä hiillos. Tämä savustuslaatikko on tarkoitettu vain ulkokäyttöön!
Mukavaa työviikkoa kaikille sivuillamme vieraileville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommentistasi!