perjantai 24. elokuuta 2012

Tamlans Next Generation Ambulance Amarok Negea


Maailman ensiesittelyssä 9.3.2012: Tamlans Next Generation Ambulance Amarok Negea

Tamlans Oy Ab esitteli perjantaina 9.3.2012 Jämi-Areenalla uuden ambulanssimallinsa Amarok Negean (kuvassa vasemmalla puolella). Vasemmalla uusi Amarok Negea. Oikealla puolella nähtävissä vanhanmallinen ambulanssi.
Vasemmalla uusi Amarok Negea. Oikealla puolella nähtävissä vanhanmallinen ambulanssi. 

Olemme olleet Amarok Negean suunnitteluprojektissa tiiviisti mukana syksystä 2011 lähtien. Tamlansille projekti on ollut poikkeuksellinen myös siksi, että Amarok Negea on heidän ensimmäinen ambulanssimallinsa, joka on suunniteltu täysin 3D-ympäristössä alusta lähtien. 3D-suunnitteluympäristö on mahdollistanut täysin uudenlaisten rakenneratkaisujen hyödyntämisen suunnittelussa ja mahdollistanut nopean projektin läpiviemisen. 3D-mallintamisella on pystytty nopeuttamaan myös ambulanssin kokoamisvaihetta, kun osat on sovitettu ja niiden sopiminen toisiinsa varmistettu jo suunnitteluvaiheessa.

Amarok Negea

Amarok Negean potilastila
Yrityksemme on 3D-mallintanut ambulanssin korin ulko- ja sisäosat sekä vilkut ja lamput muottityökalujen valmistusta varten. Näiden lisäksi olemme mallintaneet myös kaikki teräsrakenteiset kiinnitysosat.

Ensimmäisen vaiheen kiitokset koko projektitiimille

Projekti ei ole koskaan yhdestä tekijästä kiinni vaan yhteistyön tulosta. Haluammekin lausua omalta osaltamme kiitokset kaikille projektin ensimmäiseen vaiheeseen osallistuneille ambulanssin osien valmistuksesta vastanneille tahoille. Ilman teidän kallisarvoista panostanne projekti ei olisi onnistunut näin upeasti. Erityiset kiitokset kuuluvat myös Tamlansin erinomaisille asentajille, jotka ovat vastanneet ambulanssin kokoonpanosta.

Suurimmat kiitokset kuuluvat Tamlansin Jaakko Lohjansalolle, joka jakoi kokemuksensa ja näkemyksensä muun tiimin kanssa niin, että 3D-mallit pystyttiin tuottamaan juuri hänen suunnitelmiensa mukaisina. Projektista heijastuu hyvällä tavalla se, kuinka tärkeä osuus tiiminvetäjän panoksella, hyvällä kommunikaatiolla ja nopealla tiedonjaolla on koko tiimille sekä projektin onnistumiselle.

Kevät 2012

Näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa kohti projektin seuraavaa vaihetta eli Amarok Negean tuotannollista versiota sekä mahdollisia uusia yhteistyöhankkeita.
Oheisesta linkistä pääset Tamlans Oy Ab:n kotisivuille sekä tutustumaan heidän toimintaansa tarkemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommentistasi!