keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kirjaesittely: 3D-mallintaminen suunnittelun apuvälineenä

"3D-mallintaminen suunnittelun apuvälineenä" -kirja on isäni Esan sekä minun yhteistyönä ideoima ja kirjoittama oppi- ja tietokirja 3D-mallintamista opetteleville ja 3D-suunnittelusta kiinnostuneille henkilöille. Kirja julkaistiin vuonna 2008 Tammertekniikan toimesta.

Tätä kirjaa olen käyttänyt myös itse perusteoksena 3D-mallintamista opiskellessani.

Kirja: 3D-mallintaminen suunnittelun apuvälineenä
Tekijät: Esa Tuhola & Kristiina Viitanen
Kustantaja: Tammertekniikka, 2008
ISBN: 978-952-5491-33-3
Aloittaessani perehtymään tarkemmin 3D-mallintamiseen ja sen hyödyntämiseen suunnittelussa, tällaista käytännönläheistä oppimateriaalia 3D-suunnittelunprosessiin liittyen, ei ollut olemassa. Ne oppikirjat, joita tuolloin oli saatavilla olivat pitkälti ohjelmatutoriaaleja, joissa käytiin läpi jonkin tietyn 3D-ohjelmiston käyttöä.

Koska Esa on käyttänyt 3D-mallinnusohjelmistoja omalla alallaan suunnittelunsa tukena jo 1980-luvun loppupuolelta lähtien, nähnyt ohjelmien kehityksen ja tuntee 3D-mallintamisen suunnitteluprosessin kuin omat taskunsa, oli luonnollista että hän ratkaisi oppimateriaaliongelmani tämän kirjan avulla.

Nyt noin 5 vuotta kirjan julkaisemisen jälkeen olemme molemmat iloksemme havainneet, että onnistuimme tuolloin kirjoittamaan kirjan 3D-mallintamisesta ja mallinnusprosessista kokonaisvaltaisena projektina, joka ainakin toistaiseksi on kestänyt hyvin aikaa. Toki 3D-ohjelmistot ovat kehittyneet, mutta suunnitteluprosessi on pysynyt pitkälle samana.

Mikäli kaipaat hyvää perusteosta 3D-mallintamiseen ja 3D-suunnitteluprosessiin liittyen, niin kannattaa käydä hankkimassa tämä kirja heti omaan käsikirjastoon.

Kirjamme on ostettavissa hyvin varustelluista kirjakaupoista ympäri Suomen sekä suoraan kustantajamme AMK-Kustannus Oy, Tammertekniikan verkkokaupasta, jonne pääset myös helposti klikkaamalla oheisesta linkistä:

Tästä pääset AMK-Kustannus Oy/Tammertekniikan verkkokauppaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommentistasi!