torstai 23. toukokuuta 2013

Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto: 1. Lähipäivä

Koulutukseni ensimmäinen lähipäivä (pidettiin toukokuussa) on nyt takana. Ohjaajanamme oli loistava Jaana Ristimäki-Anttila (Esalta terveisiä Kimmolle ja Jaanalle, mikäli luette tämän :)) ja aihe, jota tällä kertaa käsittelimme oli "Sudenkuopista onnistumiseen".

Kävimme läpi kehittämisideoita ryhmässä ja perehdyimme tuotekehitysprosessin ensimmäiseen vaiheeseen, jonka tarkoituksena on prosessoida kehityskelpoiset ideat, aikatauluttaa ja lopulta analysoimalla suodattaa niistä sellaiset, jotka ovat asetetun tavoitteen mukaisia ja tavoitettavissa. 

Lisäksi lähipäivän tarkoituksena oli tutustua tarkemmin muihin ryhmäläisiin ja verkostoitua heidän kanssaan.

Lähipäivässä käsiteltiin asioita, joista suurin osa oli minulle tuttuja jo entuudestaan, mutta mielestäni uudet näkökulmat ja asioiden kertaus ei ole koskaan pahitteeksi. Kaiken kaikkiaan mielestäni ensimmäinen lähipäivä oli onnistunut.

Sain kirkastettua ja kiteytettyä tavoitteeni ja valittua idealistaltani sellaiset ideat joita lähden viemään ensimmäisen vaiheen läpi, joten tältä pohjalta on hyvä jatkaa eteenpäin. Sain lisää valaistusta ja varmuutta omien ideoiden tueksi ja niiden jalostamiseksi mahdollisiksi tuotteiksi.

 ***

"Neuvoisitko, mihin minun pitää mennä tästä?" Liisa kysyi Irvikissalta.
"No, se riippuu siitä, mihin haluat päästä", vastasi Irvikissa.
"Minä en kyllä oikein tiedä...", sanoi Liisa.
"No, sittenhän ei ole väliä minnepäin lähdet", vastasi Irvikissa.

 
-Liisa Ihmemaassa

Yläpuolella on siteeraus tunnetusta sadusta "Liisa Ihmemaassa", jonka kirjoitti Charles Lutwidge Dodgson alias Lewis Carroll. Mielestäni edellä mainittu kuvastaa hyvin sitä, miten tärkeää on että meillä on tavoite ja/tai päämäärä jota kohti kuljemme järjestelmällisesti.

Toisaalta, mikäli päämäärä ei ole vielä selvillä matkamme alussa on myös tärkeää, että teemme valinnan ja lähdemme päättäväisesti kulkemaan johonkin suuntaan kunnes saavutamme uuden paikan. Emmekä jatkuvasti vaihda suuntaa - jolloin tulemme todennäköisesti kulkeneeksi vain ympyrää ja palaamme takaisin sinne, mistä lähdimme.

Kesän aikana on tarkoitus jalostaa omia ideoita eteenpäin. Lisäksi odotan jo innolla seuraavaa lähipäivää ja seuraavaa ohjaajatapaamistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommentistasi!