keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto: Talouskoulussa

Lähipäivässä kävimme läpi yrityksen talouteen liittyvien laskelmien tekoa sekä työn hinnoittelua. Asiat olivat pitkälti tuttuja eikä lähipäivä tarjonnut paljoa uutta asiaa, mutta herätti kuitenkin mielenkiinnon lukea asioista lisää.

Lisäksi tarkastelin oman yrityksemme talouslukuja ja tein kannattavuuslaskelmia sekä tulevan tilikauden budjetointia. Suoraan sanottuna tilanne ei näytä laskelmien pohjalta kovin ruusuiselta tällä hetkellä.

Kuten monet muutkin pk-yritykset tällä hetkellä myös me kamppailemme hankalan työllisyystilanteen kanssa. Tuotekehitys on yleensä se osa-alue, josta yritykset ensimmäisenä karsivat, kun talous alkaa sakata. Tämä kätkee sisäänsä dilemman, sillä juuri heikkona aikana yritysten kannattaisi päinvastoin satsata innovointiin ja tuotekehitykseen.

Historialla on tapana toistaa itseään ja jossain vaiheessa elpyminen on jälleen edessä. Tuolloin ne, jotka ovat rohkeasti uskaltaneet satsata tuotekehitykseen ovat useita askeleita edellä kilpailijoitaan, jotka eivät ole näin tehneet. Työpaikat, jotka nyt menetämme ovat todennäköisesti iäksi menneitä. Voimme jäädä tähän tosi asiaan rypemään tai nousta ylös ja katsoa rohkeasti tulevaisuuteen.

Panostamalla tuotekehitykseen ja suunnitteluun voimme luoda uusia parempia työpaikkoja ja keksiä sellaisia uusia toimintamalleja, jotka synnyttävät täysin uudenlaista liiketoimintaa. Pieniä valonpilkahduksia on tällä saralla jo nähtävissä, joten toivoa on.

Kuten vanha sananlasku sanoo: "Ne, jotka haluavat löytävät kyllä keinot. Ne, jotka eivät halua keksivät selitykset."

Me tarvitsemme lisää toimeksiantoja ja uusia projekteja.
Mitä sinä haluaisit tuotekehittää kanssamme?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommentistasi!