tiistai 10. kesäkuuta 2014

Innovaatiokinkereillä kesäkuussa: Opi ja Oivalla Metallien 3D-tulostus – Pirkanmaan mahdollisuus!

Me huomasimme Tredean 3D-Pirkanmaa-hankkeen vähän jälkijunassa, mutta ehdimme kuitenkin osallistumaan kevään 2014 kahteen viimeiseen tapahtumaan, joista viimeisin Opi ja Oivalla 3D-tulostus kokosi hankkeeseen osallistuneet tahot yhteen verkostoitumaan ja keskustelemaan, mitä tähän mennessä hankkeen tiimoilta on saavutettu.

Opi ja Oivalla Metallien 3D-tulostus-innovaatiokinkerit järjestettiin 10.6.2014 Kangasalla Ali-Martilan tilan viihtyisissä maalaismaisemissa. Tapahtumaan otti osaa yli 60 osallistujaa.


Tilaisuudessa käytiin läpi mm. millaista bisnestä 3D-tulostus on synnyttänyt tähän mennessä sekä mitkä ovat alan näkymät. Näistä olivat kertomassa hankkeen projektipäälliköt Pekka Ketola ja Petri Pitkänen Ideascout Oy:sta.
Petri Pitkänen vasemmalla ja Pekka Ketola oikealla
Kari Koskinen ja Jorma Vihinen TTY:ltä puhuivat 3D-tulostuksen ja tutkimuksen suuntaviivoista oppilaitoksen näkökulmasta.

Jari Peltoniemi edusti ELY Tuoteväylää ja oli kertomassa Tuoteväylän tarjoamista kehitys- ja rahoitusmahdollisuuksista sekä yksityishenkilöille että yrittäjille. Riku Rusanen T-Maker 3D Oy:stä kertoi oman yrityksensä tarinan ja kokemuksia 3D-tulostimen tuotekehityksestä. TTY:n ja Tuoteväylän esitelmäaineistot löytyvät ja ovat luettavissa Tredean "Opi ja Oivalla 3D-tulostus"-sivustolta.

Eri tahojen esityksiin oli varattu aikaa parisen tuntia, jonka jälkeen loppuaika oli varattu tiimityöskentelyyn ja uusien 3D-tulostukseen liittyvien kehitysryhmien muodostamiseen. Tiimityöskentelyn kautta ideoitiin ja mietittiin, miten hanketta lähdetään viemään tästä eteenpäin syksyllä 2014.

Tapahtuman tuloksena perustettiin mm. LinkedIn-sivusto (3D Pirkanmaa) sekä 6 eri kehitysryhmää:
  • 3D-tulostus ja uusi bisnes
  • Pilotit ja kokeilut
  • Veistintä ja yhteisö, tiedonvälitys
  • 3D-tulostus ja koulutus
  • 3D-tulostuksen yhteisöalusta - Kuinka 3D-tulostukseen liittyvää tietoa välitetään tehokkaasti
  • Materiaalitestit - miten varmennetaan tuotteen ominaisuudet


Näihin kehitysryhmiin pääsee mukaan ottamalla yhteyttä ryhmien kokoonkutsujiin. Tiedot kokoontumisajoista ja kokoonkutsujista löytyvät 3D Pirkanmaa LinkedIn-sivustolta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommentistasi!